جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
کلینیک دکتر دل آرام

عوارض عصب کشی نکردن دندان

5/5 - (1 امتیاز)

هنگامی که پوسیدگی یک دندان از مینا و عاج عبور کرده و به پالپ و ریشه ها برسد می گویند دندان به عصب رسیده و نیاز به عصب کشی یا درمان رشه است؛ در این شرایط عصب کشی نکردن دندان می تواند عوارض جبران ناپذیری داشته باشد.

چرا باید عوارض عصب کشی نکردن دندان را جدی گرفت؟

اصلی ترین دلیل نیاز دندان به عصب کشی (درمان ریشه) رسیدن پوسیدگی شدید تاج دندان به عمق شاخک های عصبی درون پالپ دندان است. پالپ دندان به بافتی گفته می شود که در قسمت مرکزی فضای دندان قرار دارد و شامل مجموعه ای از بافت های همبندی، رگ های خونی و اعصاب و سلول ها است.

عدم توجه به عوارض عصب کشی نکردن دندان ممکن است به قیمت از دست رفتن دندان تمام شود و چاره ای جز کشیدن دندان باقی نماند.

بیشتر بدانید: علت دندان درد بعد از عصب کشی

مهمترین عوارض عصب کشی نکردن دندان

مهمترین عوارض عصب کشی نکردن دندان

اگر پس از به عصب رسیدن دندان، فرد عصب کشی یا درمان ریشه را جدی نگیرید به احتمال با مشکلات زیر روبرو خواهد شد:

  • درد شدید و طولانی دندان
  • از دست رفتن استخوان اطراف ریشه
  • آبسه و ورم
  • از دست رفتن دندان

بنابراین پس از تشخیص پوسیدگی دندان و نیاز به عصب کشی حتماً باید توصیه دندانپزشک را جدی گرفته و عصب کشی و پر کردن دندان انجام شود.

درد شدید ناشی از به عصب رسیدن پوسیدگی دندان

یکی از دردناک ترین عوارض عصب کشی نکردن دندانی که پوسیدگی آن گسترش یافته مربوط به هنگام غذا خوردن و نوشیدن مایعات است. در این حالت دندان به سرعت نسبت به هرچیز واکنش نشان داده و دچار درد می شود.

درد شدید ناشی از به عصب رسیدن پوسیدگی دندان

تحلیل و از دست رفتن استخوان اطراف ریشه

به عصب رسیدن دندان می‌تواند باعث سرایت عفونت به عصب و استخوان اطراف ریشه دندان شود. در این صورت التهاب و عفونت باعث تحلیل رفتن استخوان خواهد و وضعیتی را ایجاد کند که به آن «ضایعه اطراف ریشه» می‌گویند.

اگرچه این مشکل قابل درمان است اما شانس موفقیت عصب کشی (درمان ریشه) برای دندانی که ضایعه ندارد بیشتر است. بنابراین عوارض عصب کشی نکردن دندان می تواند متوجه استخوان نیز بشود.

آبسه و ورم ناشی از عصب کشی نکردن دندان

به عصب رسیدن دندان می‌تواند باعث شود که عصب و رگ‌های خونی در پالپ دندان زنده نمانند و این وضعیت را در دندانپزشکی نکروز می‌نامند. این حالت باعث می‌شود که باکتری‌ها در دندان رشد کنند و دندان عفونی شود. عفونت دندان ممکن است علاوه بر درد، ورم و آبسه هم ایجاد کند.

گاهی اوقات این عفونت ممکن است درد زیادی نداشته باشد و به صورت یک آبسه مزمن در محل عفونت ظاهر شود که در این صورت عفونت از طریق یک سوراخ در لثه چرک خود را خارج می‌کند و در نهایت این چرک از طریق یک برآمدگی شبیه به جوش در دهان تخلیه می‌شود. بعضی وقت‌ها ممکن است این چرک از دندان، روی پوست هم دیده شود.

آبسه و ورم ناشی از عصب کشی نکردن دندان

از دست رفتن دندان

به عصب رسیدن دندان می‌تواند باعث شود که بافت سالم تاج دندان زیادی از بین رفته و دندان قابلیت ترمیم و حفظ نداشته باشد و نیاز به کشیدن شود. لذا بهتر است درمان را در اسرع وقت انجام دهید چون ممکن است دندان دردناکتر شود و درمان‌های بعدی دشوارتر باشند.

پرهیز از خود درمانی در مورد دندانی که به عصب رسیده است

به عصب رسیدن دندان می‌تواند باعث شود که عصب و بافت‌های آلوده در کانال ریشه دندان التهاب و عفونت بگیرند و خود به خود بهبود نیابند، چون منبع اصلی عفونت در فضای داخلی کانال ریشه قرار دارد.

تا زمانی که فضای درونی پالپ با عصب کشی (درمان ریشه) ضدعفونی نشود، یعنی منبع عفونت برطرف نشده است بنابراین عصب کشی نکردن دندان و ترجیح دادن مصرف آنتی بیوتیک (یا به زبان ساده چرک خشک کن) ممکن است علائم عفونت را موقتاً کم کند اما هیچگاه جایگزین درمان اصلی نمی‌شود.

بنابراین با پرهیز از خود درمانی در مورد دندانی که به عصب رسیده است و رفتن نزد دندانپزشک باید از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کرده و سلامت دندان های خود را تداوم بخشید.

بیشتر بدانید: پودر استخوان چیست و چه کاربردی در ایمپلنت دندان دارد؟

نکته پایانی

در این مطلب به عوارض عصب کشی نکردن دندان پرداختیم؛ دندانپزشک پس از بررسی وضعیت دندان شما تشخیص خواهد داد که پوسیدگی تا چه میزان جلو رفته است و اقدام به ترمیم دندان پوسیده خواهد کرد. عصب کشی نیز یکی از مراحل این ترمیم به شمار می رود.

شما می توانید برای برخورداری از خدمات درمان ریشه دندان با کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.

پیمایش به بالا