skip to Main Content
5/5 - (1 امتیاز)

تاریخچه لیزر

اصول لیزر در سال ۱۹۱۷ توسط آلبرت آنشتین پایه گذاری شد.
در دهه ۱۹۶۰ به صورت کاربردی درآمد و دستگاه های تولید لیزر ساخته شدند.
در سال ۱۹۶۵ روی دندان آزمایش شد و روی مینای دندان بکار رفت.
در دهه ۱۹۷۰ تحقیقات برای کاربردهای بالینی لیزر در دندانپزشکی وسعت گرفت و در سال ۱۹۷۱ در درمان ریشه بکار رفت.
از آن زمان تاکنون در شاخه های مختلف دندانپزشکی مورد تحقیق و آزمایش قرار گرفته است.

انواع لیزر

لیزرها بر حسب منبع تولید به دسته های مختلفی چون لیزرهای آرگون، Nd-YAG و غیره تقسیم می شوند. در این میان لیزرهای دیود یا Diode lasers کارایی فراوان در برخی از درمانهای دندانپزشکی دارند و شرکت Biolase آمریکا در این زمینه پیشروترین بوده است. در این کلینیک نیز از لیزرهای Biolase برای کارهای مختلف استفاده می شود که توضیحات آن در ادامه خواهد آمد.

کاربرد لیزر در درمانهای دندانپزشکی

 

۱- سفید کردن دندان یا بلیچینگ:

روشهای مختلفی برای سفید کردن دندان ها اعم از کاربرد ژل های مخصوص، اشعه ماوراء بنفش، سائیدن دندان و غیره وجود دارد در این میان کاربرد لیزر بسیار موثر تر و بدون صدمات احتمالی می باشد.

bleaching

۲- درمان ریشه (یا همان عصب کشی):

در دندانهای بسیار عفونی، در صد موفقیت درمان ریشه کمی کمتر از دندانهای غیر عفونی می باشد. کاربرد لیزر در این دندانهای عفونی درصد موفقیت را به میزان قابل توجهی بالا می برد.

۳- جراحی و درمان بیماریهای لثه با لیزر :

بیماریهای لثه بر سه دسته عمده :خفیف، متوسط و شدید تقسیم می شوند. لیزرها در درمان موارد خفیف و متوسط بسیار کمک کننده هستند ولی در موارد شدید که نیاز به جراحی لثه وجود دارد فقط نقش کمکی دارند و به هیچ وجه به عنوان جایگزین جراحی بکار نمی روند.

۴- جراحی زیبایی لثه:

دربرخی از افرادی که لبخند لثه ای دارند و یا افرادی که نیاز به کارهای زیبایی دندانی (مثل لامینیت و یا کامپوزیت) دارند، نیاز به کوتاه کردن لثه (یا لیفت لثه) می باشد. اگر میزان لیفت کم باشد کاربرد لیزر( بدون جراحی) نتیجه ی مناسب و موثری دارد ولی در صورت نیاز به لیفت بیشتر (بیش از یک میلی متر) لیزر همراه جراحی انجام می شود.

crown length

۵- انواع جراحی های کوچک داخل دهان:

با کمک لیزر درمانهایی مثل فرنکتومی ویا حذف برجستگی های لثه ای که در اثر دندان مصنوعی های لق و معیوب ایجاد می شود (که به آن اپولیس فیشوراتوم گفته می شود) بدون ایجاد خونریزی و بخیه انجام می شود.

۶- حساسیت زادایی دندان ها:

برخی از دندان ها به دلیل تحلیل لثه، عریان شدن ریشه ها و یا بعد از جراحی لثه دچار حساسیت به سرما و سایر تحریکات می شوند. کاربرد لیزر (البته در چند جلسه) حساسیت این دندان ها را به شدت کاهش خواهد داد.

 

۷- درمان تیرگی لثه (یا پیگمانتاسیون لثه):

برای درمان تیرگی لثه (که به صورت مادرزادی وجود دارد) روش های جراحی مختلفی ارائه شده است ولی کاربرد لیزر بدون نیاز به جراحی و خونریزی در درمان این مشکل بسیار کار آمد است.

pigmentation

۸- کاهش درد پس از جراحی:

جراحی های داخل دهان اعم از جراحی های لثه، جراحی ها ایمپلنت و جراحی پیوند استخوان و کلاً هر نوع جراحی دیگر داخل دهان ممکن است با درد و ناراحتی در روزهای بعدی همراه باشد. کاربرد لیزر در چند جلسه برای کاهش این دردها بسیار موثر است.

۹- درمان آفت دهانی با لیزر :

آفت های دهانی بسیار شایع هستند و زمینه ژنتیک و استرس در ایجاد آنها موثر است و بعضاً دو تا سه هفته پا بر جا می مانند لیزر درمانی روی این آفت ها باعث بهبود سریعتر آنها خواهد شد.

aphthous-1 

 

Back To Top