جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
کلینیک دکتر دل آرام

دندان نهفته چیست و چه عوارضی دارد

5/5 - (1 امتیاز)

دندان ها ممکن است به دلایل مختلفی دچار نهفتگی شوند. کمبود فضا در قوس دندانی، مسیر نامناسب رشد دندان و سفتی بافت های مسیر رشد دندان از جمله علل بروز دندان نفهته است.

از دست دادن زود هنگام دندان های شیری در کودکان به علت اختلال در ترتیب رشد دندان های دائمی نیز می تواند منجر به کمبود فضا در قوس دندانی شود که دندان نفهته را ایجاد می کند. دندان های آسیای در طی مسیر بلندی برای نمایان شدن در دهان رشد می کنند، بنابراین احتمال نهفتگی و نیاز به جراحی برای برداشتن دندان نهفته آنها بیشتر است.

عوارض دندان نفهته چیست؟

هر کدام از دندان ها علاوه بر زیبایی چهره، وظیفه خاصی را برعهده دارند و اگر نتوانند وظیفۀ خود را به درستی انجام دهد مینا، لثه و اعضای دیگر دهان را با مشکل مواجه میکند.

صحبت کردن و خوردن غذا فقط بخشی از وظایف دندان هاست که باید به بهترین شکل انجام شود. برخی دندان ها وظیفه آسیاب کردن غذا را دارند و برخی دیگر برش و تکه کردن غذا. آسیب در هر کدام میتواند عفونت، بیماری لثه و کیست دهان را ایجاد کند.

در زیر برخی از عوارض دندان نهفته را مشاهده می کنید:

  1. فشار و پوسیدگی دندان‌های کناری
  2. عدم امکان ترمیم و پر کردن دندان‌های کناری
  3. آسیب به ریشه دندان کناری
  4. جابه‌جایی دندان‌های کناری
  5. شکستگی فک زیرین به دلیل کمبود مقاومت استخوان
  6. دردهای عصبی صورت

بیشتر بدانید: علت دندان درد بعد از عصب کشی

عوارض دندان نفهته چیست؟

انواع نفهتگی دندان

دندان نهفته می‌تواند در بافت سخت (استخوان) یا بافت نرم (لثه) به وجود بیاید. در نهفتگی بافت سخت، دندان به صورت عمیقی در استخوان فرو رفته و استخوان تمامی اطراف آن را فرا گرفته است.

در نهفتگی بافت نرم معمولاً سر دندان از استخوان بیرون زده اما توسط لایه‌ای از بافت نرم پوشیده شده است. علاوه بر این دندان‌های نهفته می‌توانند بر اساس عمق نهفتگی و زاویه قرار گرفتن در فک نیز طبقه‌بندی شوند. مانند: افقی، عمودی یا مایل.

دندان نهفته نیش

طبیعتاً در افراد بزرگسال و در هر یک از دو فک، دو دندان نیش دارند. دندان نیش دندانی است که نسبت به سایر دندان ها لبه تیزتری دارد.

این دندان در کنار دندان آسیاب کوچک قرار گرفته و با لبخند قابل مشاهده است. به همین دلیل، این دندان ضمن اهمیت آن برای جویدن و گاز زدن مواد غذایی، برای زیبایی نیز اهمیت دارد. دندان های نیش دائمی در قسمت ناحیه فک بالا از ۱۱ تا ۱۳ سالگی رشد می کنند.

برای بررسی وجود دندان نیش نفته باید به دندانپزشک مراجعه کرد تا با استفاده از رادیوگرافی نهفتگی دندان مشخص شود.

دندان نهفته نیش

از کجا بفهمیم دندان نهفته داریم؟

نهفتگی دندان می تواند دارای علائم متفاوتی باشد که در ادامه به آن ها اشاره می شود اما به طور کلی برای تشخیص دقیق دندان نفته باید رادیوگرافی یا OPG از دندان گرفته شود تا وضعیت قرارگیری دندان ها مشخص شوند. برخی از علائم نفهتگی دندان عبارتند از:

  1. احساس درد هنگام باز کردن دهان، یا جویدن و گاز زدن
  2. قرمزی، تورم، و یا خونریزی لثه ها
  3. بوی بد دهان
  4. وجود مزه بد در دهان
  5. مشکل در باز کردن دهان

بیشتر بدانید: تفاوت کامپوزیت و روکش دندان

عوارض جراحی دندان نهفته

عوارض جراحی دندان نهفته

جراحی دندان عقل نهته یا دندان نیش یکی از جراحی های رایجی در دندانپزشکی است؛ اگر این جراحی توسط بهترین جراح دهان و دندان انجام شود هیچ گونه خطر و عوارض جدی وجود نخواهد داشت. عوارضی مانند ورم، درد یا کمی خونریزی بعد از این جراحی طبیعی است. اما اگر جراح در کار خود مهارت نداشته باشد، عوارض زیر مشاهده خواهد شد:

  1. آسیب دیدن دندان های دیگر حین جراحی
  2. درد ناشی از عفونت
  3. بی حس شدن لب و یا زبان به دلیل آسیب دیدن عصب
  4. عفونت بعد از جراحی دندان
  5. خشک شدن فک و گرفتگی

شما می توانید برای برخورداری از بهترین خدمات جراحی دندان نهفته و پیشگیری از عوارض آن با کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.

پیمایش به بالا