پروتزها ضمن بازگرداندن کارایی یک دندان، می توانند ترکیب ظاهری دندان های شما را نیز ترمیم کنند. هزینه پروتز های دندان به نوع پروتز به کار رفته از جمله تاج دندان، پل، دندان مصنوعی، ایمپلنت و روکش و البته اقدامات درمانی برای ترمیم دندان آسیب دیده بستگی دارد.
اما جدای از این موارد، پروتز دندان ضمن تأثیر گذاشتن بر توانایی جویدن و حالت لبخند، خطر ابتلا به بیماری لثه و فشار آمدن بر فک را نیز کاهش می دهند و هزینه پروتز های دندان ارزشش را دارد.
انواع پروتزهای دندان
پروتز دندان به صورت کامل شامل اجزایی از جمله می شود که به دو صورت ثابت و متحرک اجرا می شود؛ در این میان هزینه پروتز های دندان در هر کدام از این روش ها متفاوت خواهد بود.
همانطور که پیشتر اشاره شد هزینه پروتز های دندان بسته به روش درمانی، متفاوت است. مهمترین دسته بندی برای این روش ها بر مبنای نحوه قرارگیری آنها در دهان یعنی ثابت یا متحرک است. به کارگیری این روش ها به نظر دندانپزشک بستگی دارد.
به طور کلی سه روش برای بهرهگیری از پروتز دندان وجود دارد.
- پروتزهای کامل جایگزین همه دندانهای شما شوند و به صورت روزانه برای تمیز کردن برداشته شوند.
- پروتزهای جزئی متحرک جایگزین برخی از دندان های شما می شود، اما نه همه آنها.
- پروتزهای جزئی ثابت به عنوان بریج و ایمپلنت درون دهان نصب می شوند.
بیشتر بدانید: هزینه اصلاح طرح لبخند
دندان مصنوعی و روکش
در میان پروتزها، دندان مصنوعی بسیار شناخته شده است. دندان های مصنوعی به خوبی روی لثه قرار گرفته و مانند دندان های طبیعی به نظر می رسند. تعداد دندان های از دست رفته و همچنین تشخیص دندان پزشک برای به کارگیری دندان مصنوعی مؤثر خواهد بود.
نوع دندان مصنوعی انتخابی بر روی هزینه پروتز های دندان تأثیر دارد. برخی از این دندان ها به صورت یک تکه هستند و برخی دیگر یک بخش از دندان های از دست رفته را پوشش می دهند.
ایمپلنت دندان
ایمپلنت یکی از بهترین پروتزهای دندان و البته گرانترین آن ها است. این پروتز ثابت برای جایگزینی دندان از دست رفته طراحی شده است. اسمپلنت درون استخوان فک قرار می گیرد و با تشکیل مواد استخوانی جدید در اطراف آن ثابت می شود.
اگرچه هزینه پروتز های دندان در روش ایمپلنت بالا است اما این روش در بیش از ۹۰ درصد موارد موفق است و دندان جدید بدون مشکل پذیرفته می شود. البته در برخی موارد نیز شکست و پس زدگی ایمپلنت رخ خواهد داد.
بریج دندان
بریج نوعی دیگری از پروتزهای دندانی است که شباهتی به روش ایمپلنت دارد با این حال از لحاظ کیفیت به پای آن نمی رسد. معمولاً زمانی که یک یا چند دندان از دست رفته باشد، بریج استفاده شود. در این حالت پایه بریج روی دو دندان در اطراف خود قرار می گیرد و دندان وسط نیز حفره را می پوشاند. تراش خوردن دو دهان دیگر از نقاط ضعف بزرگ این روش است.
هزینه پروتز های دندان با روش بریج از ایمپلنت کمتر است اما وابسته به تعداد دندان های روی بریج و همچنین اقدامات آمادهسازی سایر دندان ها برای نصب آن است.
هزینه پروتز های دندان و روکش
روکش نیز نوعی دیگر از پروتزهای دندان است که برای پوشاندن دندان آسیب دیده استفاده می شود. در این روش یک روکش از جنس فلز، سرامیک یا زیرکونیوم ساخته شود. روکش ها راهحلی بلندمدت و مطلوب برای دندانهایی هستند که ترک خورده یا فرسوده شده اند.
تاج ها یک راه حل نسبتا دائمی در نظر گرفته می شوند و به شرطی که اقدامات ترمیمی برای دندان آسیب دیده به درستی انجام شده و به درستی نگهداری شوند، بیش از ۱۵ سال دوام می آورند. هزینه پروتز های دندان در روش روکش به جنس روکش بستگی دارد.
دوام و ماندگاری پروتز دندان
نکته دیگری که در کنار هزینه پروتز های دندان مطرح می شود، دوام و ماندگاری آن است. در صورتی که دو هفته نخست پس از دریافت پروتز دندان به موفقیت سپری شده و واکنشی منفی داده نشود،این پروتزها با دهان همخوانی پیدا کرده و برای مدتی طولانی باقی می مانند.
رعایت نکات بهداشتی برای پروتز دندان همچون مواردی است که برای دندان های طبیعی به کار گرتفه می شود و رسیدگی مداوم به آن سبب طول عمر بیشتر پروتز خواهد شد.
بیشتر بدانید: کامپوزیت بهتر است یا لمینت؟
نکته پایانی
در این مطلب تلاش شد در مورد هزینه پروتز های دندان صحبت شود. همانطور که گفته شد انتخاب پروتز پس از معاینه دندان شما و نظر دندانپزشک انجام می شود و اقدامات لازم به منظور آمادهسازی نصب پروتز، بر هزینه های آن تأثیرگذار است.
شما می توانید برای اطلاع بیشتر در مورد پروتز و همچنین سایر خدمات دندانپزشکی با مطب دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.