جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
کلینیک دکتر دل آرام

مراحل نصب روکش ایمپلنت

5/5 - (1 امتیاز)

از عوامل تأثیر گذار بر نگهداری و دوام ایمپلنت، انجام شده دقیق مراحل نصب روکش ایمپلنت دندان است. ایمپلنت دندان یک پروتز تیتانیومی یا زیرکونیا است که در استخوان فک جایگزین ریشه دندان می شود و سپس اباتمنت و یک تاج دندان مصنوعی که به آن روکش دندان گفته می شود بر روی آن نصب می شود.

روکش ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندان از دست رفته است؛ این روکش تنها بخش از جراحی و کاشت ایمپلنت دندان است که در دهان می بینید و بقیه آن در زیر لثه است.در ادامه بیشتر به مراجل نصب روکش ایمپلنت پرداخته ایم.

انواع روکش ایمپلنت و مراحل نصب روکش ایمپلنت

یک متخصص ایمپلنت می تواند روکش را به دو صورت وصل کند:

  • روکش را می توان با پیچ به اباتمنت وصل کرد تا در جای خود ثابت شود.
  • روکش را می توان با چسب مخصوص به اباتمنت چسباند و ثابت کرد.

قبل از اتصال روکش دندان بر روی ایمپلنت باید قطعه واسطه ای به نام اباتمنت روی ایمپلنت پیچ شود. اباتمنت شبیه دندانی تراش خورده و آماده روکش است. هنگامی که اباتمنت روی ایمپلنت قرار می گیرد مدتی زمان لازم است تا بافت لثه اطراف با آن جوش خورده و آن را کامل احاطه کند.

بیشتر بدانید: آیا ایمپلنت دندان درد دارد؟

انواع روکش ایمپلنت و مراحل نصب روکش ایمپلنت

قالب گیری برای نصب روکش ایمپلنت

یکی دیگر از مراحل نصب روکش ایمپلنت، قالب گیری از دندان برای ساخت روکش است. به طور کلی مراحل قالب گیری ایمپلنت دندان شامل شناسایی اجزای ایمپلنت، انتخاب تری یا سینی مناسب یا ساخت سفارشی سینی و انتخاب مواد قالب گیری است.

بیشترین اهمیت این مراحل در مورد اجزای قالب گیری و روش انجام آن است. این اجزا شامل سینی و مواد قالب گیری می شود.

برخی نکات مهم در قالب گیری ایمپلنت دندان

دندانپزشک در مراحل نصب روکش ایمپلنت  برای دندان باید به رادیوگرافی انجام شده پیش از قالب گیری توجه داشته باشد و بر اساس آن پوشش ایمپلنت را تعیین کند. در غیر این صورت ممکن است ایمپلنت با دندان‌های طبیعی تناسب نداشته باشد.

همچنین اگر از قالب پلی وینیل سیلوکسان برای قالب گیری ایمپلنت استفاده می شود، باید دستکش دندانپزشک از جنس وینیل باشد زیرا دستکش‌های لاتکس با مواد قالب گیری تعامل دارند.

قالب گیری برای نصب روکش ایمپلنت

اتصال روکش ایمپلنت با پیچ

در مراحل نصب روکش ایمپلنت، اتصال روکش دندان بر روی ایمپلنت با پیچ مزایا و فواید بسیار زیادی دارد. مهم ترین مزیت اتصال روکش با پیچ اصلاح پذیر بودن آن است.

روکش ایمپلنت نه تنها بازیافت پذیر است بلکه با خارج کردن روکش ایمپلنت هیچ آسیبی به آن وارد نخواهد شد، بنابراین اگر ایمپلنت شل شود یا ترک بخورد به راحتی می توان روکش را خارج کرد.

این نکته را برای مراحل نصب روکش ایمپلنت در نظر بگیرید که در روش اتصال روکش دندان بر روی ایمپلنت با پیچ بهتر است یک مرتبه در سال پیچ ها پاکسازی و تعویض شوند.

پیچ کردن ایمپلنت در روش فوری

در مراحل نصب روکش ایمپلنت برای انجام ایمپلنت فوری (ایمپلنت یک روزه)، پیچ کردن روکش روشی مطمئن تر است، زیرا مهر و موم چسب ممکن است در ۶ تا ۸ هفته حساس اول از بین برود یا به بافت های زیر نفوذ کند و باعث التهاب شود. برای روکش موقتی سفارشی نیز اتصال با پیچ منطقی تر است زیرا به راحتی می توان آن را در آورد.

اتصال روکش ایمپلنت با چسب مخصوص

اتصال روکش ایمپلنت با چسب مخصوص

همانطور که پیشتر و در مورد مراحل نصب روکش ایمپلنت گفته شد، از چسب مخصوص نیز می توان برای نصب روکش استفاده کرد. روکش هایی که با چسب مخصوص به ایمپلنت متصل می شوند نیز اصلاح پذیر هستند و می توان روکش را در آن ها ترمیم یا بازیافت کرد اما اگر برای چسباندن روکش به ایمپلنت از یک چسب قوی استفاده شود برداشتن آن کاری دشوار خواهد بود.

روکش هایی که با چسب روی ایمپلنت ثابت می شوند دارای زیبایی بیشتری هستند زیرا حفره دسترسی پیچ که از زیبایی روکش می کاهد در آن وجود ندارد. از دیگر مزیت های اتصال روکش ایمپلنت با چسب می توان به مقاومت بیشتر اشاره کرد.

با این حال معایب اتصال روکش دندان بر روی ایمپلنت با چسب مخصوص نسبت به پیچ وجود چسب اضافی است که به صورت ناخواسته در پشت آن باقی می ماندف زیرا این چسب منجر به آسیب به بافت نرم، تحلیل استخوان و التهاب مزمن می شود.

بیشتر بدانید: سخت ترین مرحله ایمپلنت

نکته پایانی

در این مطلب سعی کردیم به مراحل نصب روکش ایمپلنت بپردازیم؛ همانطور که اشاره شد این مراحل شامل قالب گیری و نصب می شود که در بخش انتهایی فرآیند ایمپلنت دندان قرار دارد و در این بین نحوه اتصال ایمپلنت و همچنین شیوه قالب گیری در آن بسیار مهم است.

شما می توانید برای بهره‌مند شدن از خدمات دندانپزشکی از جمله ایمپلنت با مطب دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.

پیمایش به بالا