جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
کلینیک دکتر دل آرام

ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد

5/5 - (1 امتیاز)

ایمپلنت دندان، راه حلی دائمی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. این روش که شامل کاشت ریشه مصنوعی تیتانیومی در فک است، به شما لبخندی زیبا و طبیعی و نیز قدرت جویدن کامل را باز می‌گرداند. اما ایمپلنت دندان چقدر طول می‌کشد؟

پاسخ به سؤال در مورد مدت زمان ایمپلنت دندان بیش از هرچیز به مراحل این جراحی ایمپلنت به ویژه مدت زمان جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک بستگی دارد.

مراحل ایمپلنت دندان

آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان نشان می دهد که ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؛ زمان مورد نیاز برای عمل جراحی جایگذاری ایمپلنت به طور کلی بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت است اما این فقط زمان خود عمل جراحی بوده و مراحل مختلفی در جریان فرآیند ایمپلنت وجود دارد که زمان تقریبی هر مرحله عبارتند از:

  1. مرحله اول: معاینه و مشاوره (۱ تا ۲ هفته)
  2. مرحله دوم: کشیدن دندان (در صورت نیاز) (۱ تا ۲ هفته)
  3. مرحله سوم: پیوند استخوان (در صورت نیاز) (۳ تا ۶ ماه)
  4. مرحله چهارم: جایگذاری ایمپلنت (۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت)
  5. مرحله پنجم: دوره نقاهت بعد از جراحی (۱ تا ۲ هفته)
  6. مرحله ششم: قرار دادن تاج دندان (۲ تا ۴ هفته)

بنابراین، اگر همه مراحل بی مشکل انجام شوند، حداقل ۴ ماه طول می کشد تا ایمپلنت دندان کامل شود. بیشترین مدت زمان ایمپلنت دندان مربوط به بخش رشد و بهبودی استخوان یعنی همان جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان است. حال در این بین اگر وضع استخوان شما نامناسب باشد یا نیاز به جراحی سینوس لیفت باشد، طبیعتاً مراحل جراحی ایمپلنت دیرتر به نتیجه خواهند رسید و ایمپلنت دندان بیشتر طول می کشد.

بیشتر بدانید: ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

عوامل مؤثر بر زمان ایمپلنت دندان

عوامل مؤثر بر زمان ایمپلنت دندان

وضعیت سلامت دهان و دندان شما یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر طول درمان ایمپلنت دندان است. اگر شما بیماری‌های لثه یا عفونت دارید، قبل از کاشت ایمپلنت نیاز به درمان دارید. همچنین کیفیت و تراکم استخوان فک نیز بسیار بر مدت زمان ایمپلنت دندان مؤثر است و اگر استخوان فک شما تراکم کافی نداشته باشد، ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشید.

علاوه بر موارد پزشکی که اشاره شد باید به تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز و نوع ایمپلنت نیز توجه داشته باشیم. هرچه تعداد ایمپلنت‌های مورد نیاز بیشتر باشد، طول درمان نیز بیشتر خواهد بود و برندهای ایمپلنت نیز در این میان فاکتوری تعیین کننده هستند زیرا در جوش خوردن پایه به دندان نقش دارند.

پیوند استخوان برای ایمپلمت

پیوند استخوان برای ایمپلمت

پیوند استخوان یک روش جراحی است که برای افزایش حجم و تراکم استخوان فک در نواحی که برای جراحی ایمپلنت مناسب نیستند، انجام می شود. این روش زمانی ضرورت پیدا می کند که استخوان فک به دلیل تحلیل رفتن، بیماری های لثه، نقص مادرزادی یا کشیدن دندان به مدت طولانی، ضعیف و نازک شده باشد.

انواع پیوند استخوان شامل روش های زیر است:

  1. پیوند استخوان اتوژن: در این روش، از استخوان خود بیمار که از قسمت دیگری از بدن مانند لگن یا ران گرفته می شود، برای پیوند استفاده می شود.
  2. پیوند استخوان آلوژن: در این روش، از استخوان انسان که از یک فرد دیگر گرفته شده و در بانک استخوان ذخیره شده، برای پیوند استفاده می شود.
  3. پیوند استخوان مصنوعی: در این روش، از مواد مصنوعی مانند هیدروکسی آپاتیت برای پیوند استفاده می شود.

هزینه پیوند استخوان به عوامل مختلفی مانند نوع پیوند، مقدار استخوان مورد نیاز، دستمزد دندانپزشک و محل زندگی بیمار بستگی دارد. پذیرش استخوان جدید و جوش خوردن ایمپلنت که بین ۳ تا ۶ ماه است نقش مهمی در تعیین مدت زمان ایمپلنت دندان دارد.

جراحی کاشت ایمپلنت

جراحی کاشت ایمپلنت

همانطور که تا اینجا گفته شد، مشخص است که زمان مورد نیاز برای عمل جراحی جایگذاری ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد و عددی متغیر را به دست می دهد.

در جراحی کاشت ایمپلنت هرچه تعداد ایمپلنت ها بیشتر باشد، زمان جراحی نیز بیشتر خواهد بود و بر حسب نوع ایمپلنت ها زمان متفاوتی برای جایگذاری نیاز است. البته ناگفته نماند که دندانپزشکان باتجربه می توانند ایمپلنت دندان را در مدت زمان کوتاه تری جایگذاری کنند.

بیشتر بدانید: ایمپلنت بعد از چند سال کشیدن دندان

شکست ایمپلنت

شکست ایمپلنت دندان زمانی اتفاق می‌افتد که ایمپلنت به درستی با استخوان فک جوش نمی‌خورد و یا در طول زمان از بین می‌رود. این اتفاق می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:

  1. عفونت: یکی از شایع‌ترین دلایل شکست ایمپلنت، عفونت است. اگر دهان بیمار به طور کامل تمیز نباشد، باکتری‌ها می‌توانند به اطراف ایمپلنت نفوذ کرده و باعث عفونت شوند. این عفونت می‌تواند منجر به التهاب، درد و در نهایت شل شدن و از دست رفتن ایمپلنت شود.
  2. عدم استئواینتگراسیون: استئواینتگراسیون فرآیندی است که در آن ایمپلنت به طور مستقیم با استخوان فک جوش می‌خورد. اگر این فرآیند به درستی انجام نشود، ایمپلنت ممکن است شل شده و از بین برود.
  3. فشار بیش از حد: اگر ایمپلنت بیش از حد تحت فشار قرار بگیرد، ممکن است شل شده یا شکسته شود. این اتفاق می‌تواند به دلیل جویدن غذاهای سخت، دندان قروچه و یا عادات نامناسب ایجاد شود.
  4. مشکلات مربوط به پروتز: اگر پروتز ایمپلنت به درستی طراحی یا ساخته نشده باشد، ممکن است با شکست مواجه شود. به عنوان مثال، اگر پروتز به طور کامل با لثه‌ها جفت نشود، می‌تواند باعث التهاب و عفونت شود.

شکست ایمپلنت اگر در مراحل کاشت ایمپلنت دندان رخ دهد، طول مدت زمان درمان را افزایش می دهد. درمان شکست ایمپلنت به نوع و شدت مشکل بستگی دارد. در برخی موارد، ممکن است با درمان عفونت و یا تنظیم پروتز، مشکل حل شود. اما در موارد دیگر، ممکن است نیاز به برداشتن ایمپلنت و انجام مجدد آن باشد.

با توجه به آنچه که گفته شد برای انجام کاشت ایمپلنت باید انتظار زمان ۴ تا ۶ ماهه یا حتی بیشتر را داشت که معمولاً دندانپزشک می تواند با معاینه شما آن را تخمین بزند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر با کلینیک دندانپزشکی دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.

پیمایش به بالا