کدام برند ایمپلنت بهتر است؟ :آمریکایی،سوئیسی ، آلمانی و یا…
در حال حاضر در کل دنیا برندهای مختلفی از ایمپلنتهای دندانی در حال تولید هستند. از برزیل و آرژانتین گرفته تا اسپانیا و ژاپن و چین.
اما کدام یک از این برندها کیفیت بهتری دارند ؟
واقعیت این است که در حال حاضر کیفیت ایمپلنت ربطی به کشور سازنده ندارد!
به عنوان مثال در کشور سوئیس شرکت اشترامن جزء اولین تولیدکنندههای ایمپلنت در جهان است و سالهاست یکی از سه برند پرفروش جهان را تولید میکند(ITI) اما همین شرکت امتیاز پخش یک ایمپلنت برزیلی را هم دارد که سابقه چندانی ندارد.به عبارت دیگر یک شرکت معتبر ممکن است دو نوع ایمپلنت متفاوت تولید کند.
در همین کشور سوئیس،ایمپلنتهایی تولید میشوند که با کیفیت بسیار نازل در بازار وجود دارند و اعتبار چندانی هم ندارند و در کشور خود ما هم به اسم ایمپلنت سوئیسی مورد استفاده قرار میگیرند.حال بماند که برخی از این برندهای سوئیسی اصلا جای دیگری تولید میشوندو به نام ایمپلنت سوییسی وارد کشور می شوند!!!!
در عین حال ایمپلنتهایی مثلا در کره جنوبی تولید میشوند که دارای اعتبار جهانی هستند و از بسیاری از ایمپلنتهای به اصطلاح سوئیسی و آلمانی و آمریکایی معتبر تر هستند.البته ایمپلنت های با کیفیت پایین نیز در کره جنوبی تولید میشوند که با قیمت های پایین وارد ایران می شوند.
موضوعی را که بسیار مهم است و میخواهم شما بدانید این است که کیفیت ایمپلنت به کشور سازنده هیچ ارتباطی ندارد!!!پس چه معیاری در انتخاب ایمپلنت مهم است؟ و چگونه می توانید مطمئن شوید که درمان علمی و اصولی برای شما انجام می شود؟
در این جا سعی میکنم توضیح بیشتری بدهم:
کیفیت بالای ایمپلنت به کار رفته در حصول نتیجه درمان مناسب, بسیار مهم است اما شرط لازم است نه کافی! به این معنی که انتخاب ایمپلنت مناسب پایان ماجرا نیست بلکه تازه شروع آن است.واقعیت این است که ایمپلنت مناسب حداکثر بیست تا سی درصد در نتیجه درمان تاثیر دارد یعنی درمان صحیح و کامل و ماندگارفقط بیست تا سی درصد با انتخاب برند مناسب ایمپلنت مرتبط است. قسمت مهم درمان به درمانگر شما بستگی دارد! به این معنی که مهمترین قسمت درمان ایمپلنت انجام جراحی صحیح و پس از آن مراحل دقیق ساخت روکش ایمپلنت است. به عبارت دیگر انتخاب جراح و پروتزیست متبحر و متخصص مهم تر از هر مساله دیگه در نتیجه درمان ایمپلنت میباشد.
به عنوان مثال در صورتیکه کاشت ایمپلنت در نواحی دارای تحلیل لثه و یاتحلیل استخوان نیاز باشد، جراحی پیوند استخوان لازم خواهد بود که این مراحل بهتر است توسط متخصص جراح لثه و یا متخصص جراح فک و صورت انجام گیرد. در غیر اینصورت بهترین برند ایمپلنت هم با شکست مواجه خواهد شد.
نکته بعدی استفاده از قطعات اصلی ایمپلنت است! همانطور که در اینجا توضیح دادهام ( ودر شکل بالا مشاهده می کنید)،ایمپلنت از بخش های مختلفی تشکیل شده است.متاسفانه در سالیان اخیر در کشور ما قطعات تقلبی ایمپلنت (که بیشتر شامل اباتمنت ها هستند) توسط کارگاه های صنعتی غیرمجاز با کیفیت های بسیار پایین ,آلیاژ تقلبی و قیمت های نازل (گاهی تا یک دهم قیمت اباتمنت های اصلی) تولید میشوند و مورد استفاده قرار میگیرند.هدف از استفاده از این قطعات تقلبی هم چیزی نیست جز پایین آوردن قیمت تمام شده که متاسفانه بسیاری از درمان های ارزان که روی آن تبلیغ فراوانی هم انجام میشود از این دسته هستند. و پر واضح است که پس از یکی دوسال این قطعات دچار شکستگی و تخریب شده و مشکلات پیچیده ای ایجاد میکنند.
مسئله بعدی جنس روکش نهایی است: روکشهای معمولی که به آنها PFM گفته میشود دارای یک لایه نازک فلزی هستند و میتوانند مشکلاتی ایجاد کنند.هر چند این روکش ها در صورتی که با دقت کار شوند میتوانند به خوبی عمل کنند و سالهاست که ما از آنها استفاده میکنیم.
اما روکش های نسل جدیدتر،بدون فلز هستند و با روشهای دیجیتال(اینجا) به نحو مناسب تری ساخته میشوند.این نوع روکشها زیبایی بسیار بهتر دارند و از دقت بالایی نیز برخوردار هستند.
تمام این مسائل در هزینه نهایی تاثیر گذار خواهد بود.در کل درمان ایمپلنت، در صورتیکه تمام نکات دقیق و کامل انجام شود، جزو درمانهای پرهزینه خواهد بود.
در نهایت این نکته را باید موکدا اظهار کنم برای درمان ایمپلنت ماندگار،باید به پزشک خود اطمینان کنید چرا که تشخیص مراحل درمان و تشخیص استفاده از متریال و مواد صحیح از عهده شما بر نمیآید. پس بهتر است به جای تحقیق در مورد برند ایمپلنت و سایر مراحل درمانی، در مورد پزشک خود تحقیق کنید و در این تحقیق نکات زیر را درنظر بگیرید.
۱-در درمانهای وسیع یعنی درمانهایی که نیاز به پیوند استخوان ولثه دارند و یا درمانهایی که چندین ایمپلنت مورد نیاز است، بهتر است به متخصص جراحی لثه(پریودونتیست) و یا متخصص جراح فک و صورت مراجعه کنید.باز هم تاکید میکنم در هیچ جای دنیا عنوانی به نام متخصص ایمپلنت وجود ندارد و این یک عنوان جعلی است که بسیاری از دندانپزشکان عمومی به خود اختصاص دادهاند.
۲- مراحل ساخت روکش بهتر است با روش های مدرن (اسکنرهای داخل دهانی و روشهای دیجیتال ـ اینجاـ)انجام میگیرد.