جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت 

Rate this post

کاشت دندان بدون ایمپلنت یکی دیگر از انواع روش های پروتز دندان به شمار می رود؛ در این بین بر سر مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت حرف و حدیث هایی وجود دارد.

خیلی اوقات افراد به دلیل ترس از ایمپلنت یا به دلیل شرایط خاص فرد امکان جراحی و کاشت ایمپلنت نیست  . روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت از قدیم مورد استفاده بوده که مزایا و معایب خود را دارد.

در ادامه بیشتر به مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت پرداخته ایم.

روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت

امروزه کاشت ایمپلنت یکی از روش های رایج در دنیا است که ماندگاری و عمر بالایی دارد. البته این ماندگاری به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ با این حال در مورد روش های بدون ایمپلنت و مزایا و معایب کاشت بدون ایمپلنت باید نخست به روش های انجام آن بپردازیم که شامل این موارد می شود:

  • روش بریج
  • استفاده از دندان های مصنوعی
  • استفاده از بریج رزینی

ممکن است افرادی به علل مختلف و معایبی که دارد از جمله نیاز به جراحی برای کاشت ایمپلنت، دوره درمانی طولانی آن که می تواند ۳ الی ۶ ماه طول بکشد، هزینه آن و… علاقه ای به این روش نداشته باشند. در این صورت باید یک کدام از روش های بالا را به کار بگیرند.

بیشتر بدانید: طول عمر ایمپلنت دندان

روش های کاشت دندان بدون ایمپلنت

کاشت دندان بدون ایمپلنت توسط  روش پل یا بریج دندان

یکی از مواردی که در مورد مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت مطرح می شود، روش کاشت دندان بدون ایمپلنت یا پل ثابت است.

در کاشت دندان به صورت پل ثابت معمولا سه دندان در جای خالی قرار می گیرند که دندان وسط مانند یک پل سبب چسبیدن دندان های کناری به هم می شود. این نوع روش کاشت دندان بدون ایمپلنت معمولا بیش از یک جلسه طول می کشید.

دندانپزشک با تهیه کردن قالب دندان برای فضای خالی و ارسال آن به لابراتوار، دندان های مصنوعی را با استفاده از موادی از جمله فلز، سرامیک، شیشه و یا ترکیب آنها ساخته و سپس دندان پل را به آنها اتصال می دهد. این روش هزینه کمتری به نسبت ایمپلنت دارد و ظاهر دندان های آن شبیه به دندان های اصلی است.

مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت در روش بریج

بهتر است مورد را با مزایای روش بریج شروع کنیم:

  • دوام و ماندگاری طولانی دندان ها: بریج دندان ها می توانند ساختار دائمی داشته و تا ده سال یا بیشتر دوام داشته باشند.
  • بهبود ظاهر: این روش می تواند سبب زیباتر شدن ظاهر دندان ها و پرکردن فضاهای خالی بشود.
  • درمان سریع: بریج یا پل ثابت از روش های درمانی است که می تواند طی دو جلسه انجام شود که نسبت به ایمپلنت بسیار زمان کمتری می برد.

اما نکته مهم در مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت در روش بریج، مربوط به معایب است و این عیب برجسته که در این روش لازم است دندان های کناری به عنوان پایه برای بریج عمل می کنند و این یعنی تراش خوردن دندان سالم به بهای حائل شدن زیر دندان مصنوعی. در ثانی این پایه خودش می تواند دچار پوسیدگی شود زیرا دندان طبیعی است.

کاشت دندان بدون ایمپلنت؛ روش پل یا بریج

مزایا و معایب روش دندان مصنوعی

یکی دیگر از موارد مرتبط با مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت به دندان مصنوعی باز می گردد. این روش برای بسیاری آشناست و در واقع اکثر ما دندان های مصنوعی را دیده ایم.

در این روش برای کاشت دندان بدون استفاده از ایمپلنت معمولا با اتصال یک پایه پلاستیکی که همرنگ با لثه های شما است، چارچوبی برای اتصال دندان های مصنوعی ایجاد می شود. از ویژگی های این روش می توان به جابجایی آن دندان ها از دهان اشاره نمود که می تواند برای تمیز کردن انجام شود.

به طور کلی مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت در این روش به صورت زیر است:

  • ارزان‌تر بودن به نسبت ایمپلنت
  • داشتن ظاهری طبیعی
  • دارا بودن سریع ترین طول دوره درمان
  • احساس زیاد بودن دندان ها به عنوان یک عیب
  • لغزیدن دندان های مصنوعی به خصوص در قسمت پایینی
  • وابسته بودن ثبات دندان مصنوعی به آناتومی دهان و فک

چه افرادی می توانند از کاشت دندان بدون ایمپلنت استفاده کنند؟

چه افرادی می توانند از کاشت دندان بدون ایمپلنت استفاده کنند؟

اما جدای از آنچه در مورد مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت گفته شد، باید اشاره کرد که مناسب بودن کاشت دندان بدون ایمپلنت به شرایط مختلفی بستگی دارد.

دندانپزشک باید شدت آسیب به دندان‌ها، سلامت دهان و دندان و سلامت کلی بدن را بررسی کند. اگر به هر دلیلی نمی‌توانید جراحی ایمپلنت را انجام دهید یا حجم استخوان فک برای قراردادن ایمپلنت خیلی کم است، باید سراغ روش‌های بدون ایمپلنت بروید همچنین همانطور که پیشتر اشاره شد قیمت نیز یکی از عوامل تعیین کننده در این مورد است.

بیشتر بدانید: بهترین نوع پروتز دندان

نکته پایانی

در این مطلب به مزایا و معایب کاشت دندان بدون ایمپلنت پرداختیم؛ همانطور که اشاره شد این روش شامل بریج و دندان مصنوعی است و مزایا و معایب آن بسته به معاینه دندان پزشک تعیین می شود.

شما می توانید برای اطلاع بیشتر از خدماتی جراحی ایمپلنت با مطب دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.

پیمایش به بالا