پاندمی ویروس کورونا از بسیاری جهات زندگی روزمره ی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده است. درمان های دندانپزشکی نیز شدیدا تحت تاثیر این همه گیری جهانی قرار گرفته است. در صورت عدم رعایت پروتکل های جدید پیشگیری از بیماری در مراکز درمانی دندانپزشکی , گسترش بیماری بسیار محتمل خواهد بود و سلامت بیماران و بویژه خود کادر درمان اعم از دندانپزشک و دستیاران به مخاطره خواهد افتاد. دراین نوشته سعی میکنم این پروتکل ها را بصورت خلاصه شرح دهم. در انتها نیز لینک های ویدیویی مربوط به آموزش این مطلب را ارائه خواهم داد.
۱- حتی المکان درمان های اورژانس انجام گیرد و درمان هایی مثل کارهای زیبایی و درمان های غیر ضروری به تعویق بیفتد.
۲-درمان دندانپزشکی بیماران علامت دار( تب, سرفه , بیحالی ویا بدن درد) به تعویق بیفتد.
۳-هنگام ورود به کلینیک دندانپزشکی حتما ماسک به دهان داشته باشید و تا نشستن روی صندلی دندانپزشکی و شروع درمان یا معاینه آن را بر ندارید.
۴-هنگام ورود به کلینیک , روکش ( کاور) کفش به شما تحویل میشود . آن را روی کفش خود بکشید.
۵-با ژل مخصوص موجود در کلینیک دست های خود را ضدعفونی کنید.
۶-دستکش های نایلونی یکبار مصرف را که در اختیار شما قرار میگیرد بپوشید.
۷-فرم های خود غربالگری که توسط وزارت بهداشت برای مراکز دندانپزشکی طراحی شده است را پر کنید.
۸-بلافاصله بعد از اتمام درمان در حالی که هنوز روی صندلی دندانپزشکی هستید ماسک خود را دوباره بپوشید.
۹- ذرات آلوده معلق در هوا که به آن ها اصطلاحا آئروسل گفته میشود , ممکن است از چند دقیقه تا یکی دوساعت در هوا باقی بمانند. به همین دلیل فاصله زمانی بین دو بیمار کمی طولانی خواهد یود تا در این فاصله زمانی تهویه مناسب صورت گیرد.
در این کلینیک دستگاه های تهویه ی قوی (اگزاست) تعبیه شده اند تا در زمان کوتاهی کل هوای اتاق های درمان, اتاق جراحی و سالن انتظار تهویه ی کامل شود.
۱۰- بدلیل وجود آئروسل ها فاصله بین دو صندلی دندانپزشکی نیز یاید به مقدار مناسب طراحی شده باشد و بین صندلی ها نیز پارتیشن وجود داشته باشد. عدم رعایت این مسئله در کلینیک های با فضای کم و فشردگی محیط کار میتواند باعث گسترش عفونت شود.
۱۱- برای کاهش آلودگی داخل دهان و نیز کاهش احتمال پخش شدن عفونت ویروسی, قبل از درمان دهانشویه ی ضدعفونی کننده به شما داده خواهد شد تا در داخل دهان قرقره کنید.
۱۲- پوشش کادر درمان نیز در این پروتکل ها تغییر کرده است تا خطر انتقال عفونت به کادر درمان به حد اقل برسد.
لینک های ویدیو:
لینک یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=iuu2cThGQfI
لینک اینستاگرام:
https://www.instagram.com/tv/B_pMlTOpN-O/?igshid=1liygazkymfqy
لینک آپارات