جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
کلینیک دکتر دل آرام

ایمپلنت دیجیتال

5/5 - (1 امتیاز)

ایمپلنت دیجیتال به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین و دقیق‌ترین روش‌های کاشت دندان شناخته می‌شود. دکتر محمدرضا دل‌آرام، متخصص جراحی لثه و ایمپلنت‌های دندانی در تهران، در این مقاله به توضیح جامع و ساده روش انجام ایمپلنت دیجیتال پرداخته است.

ایمپلنت دندان یک نوع دندان مصنوعی مبتنی بر ریشه تیتانیومی است که برای ترمیم دندان های از دست رفته استفاده می شود. یکی از روش های اجرای ایمپلنت روش ایمپلنت دیجیتال است.

اگر بیمار یک یا چند دندان دائمی خود را از دست داده و بخواهد زیبای دندان خود را حفظ کند، روشی مناسب خواهد بود. در ادامه بیشتر به ایمپلنت دیجیتال و مزایا و معایب آن پرداخته ایم.

ایمپلنت چیست؟

قبل از اینکه به ایمپلنت دیجیتال بپردازیم، بهتر است ببنیم که اصلاً ایمپلنت دندان چیست. ایمپلنت های دندانی یک نوع دندان مصنوعی هستند. پس از آنکه معاینه انجام دندان معیوب کشیده شد، فیکسچر یا پایۀ تیتانیومی درون فک فرد کار گذاشته شده و با استخوان فک ترکیب می شود.

البته یک دندانپزشک باتجربه می‌تواند گزینه‌های مختلفی را برای پوشش دندان از دست رفته پیشنهاد بدهد و در برخی موارد که امکان اجرای ایمپلنت تکی نباشد از بریج با پشتیبانی ایمپلنت استفاده می شود. پس از آنکه تاج ایمپلنت در سر جای خود قرار گرفت، دیگر پایۀ آن را نمی بینید.

بیشتر بدانید: مراحل ایمپلنت دندان

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

به منظور انجام ایمپلنت دیجیتال یک شبیه سازی سه بعدی کامپیوتری برای بررسی وضعیت استخوان و محل عصب در محل جراحی استفاده می شود.

یک دندانپزشک معتبر می تواند با استفاده از این دانش، یک روش با حداقل برش را برنامه ریزی کند. به طور کلی در مقایسه با جراحی ایمپلنت معمولی، ناراحتی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد، زیرا این روش بر ایجاد کوچکترین برش ممکن تمرکز دارد.

در طول درمان ایمپلنت دندان مبتنی بر روش دیجیتالی، یک راهنمای دقیق روی دندان ها قرار داده می شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ عصب یا دندانی آسیب نمی بیند. این راهنما همچنین به دندانپزشکان در ایجاد برش های دقیق اما ریز برای قرار دادن ایمپلنت دندان کمک می کند.

برش های ریز و دقیق به چه معناست؟

در بالا چند بار اشاره شد که روش ایمپلنت دیجیتال بر ایجاد برش های ریز و دقیق تمرکز دارد. این یعنی با کاهش برش ها بر روی لثه، پریشانی و درد حاصل از جراحی کاهش یافته و بهبودی نیز سریعتر انجام می شود و نیاز به بخیه را تا حد زیادی کاهش می دهد.

همچنین جراحی مینیمال با کاهش تعداد برش ها، خونریزی و تورم حین جراحی را کمک می کند. در مقابل، روش جراحی معمولی، دندانپزشک را ملزم می کند که لثه را به سمت استخوان برش دهد تا بتواند محل اعصاب و استخوان را بررسی کنید.

مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال

مزایای جراحی ایمپلنت دیجیتال

برخی از مزایای دندانپزشکی ایمپلنت به روش دیجیتال عبارتند از:

  • حفاظت از استخوان فک و حفظ ساختار صورت
  • بازگرداندن عملکرد دندان ها به حالت طبیعی
  • اصلاح طرح لبخند
  • امکان صحبت واضح تر، شبیه به هنگامی که دندان های طبیعی خود را داشتید
  • جویدن آنها نسبت به پروتزهای معمولی راحت تر است و به اندازه کافی محکم هستند که می توانند غذاهای مختلف را گاز بگیرند.
  • به لطف پیشرفت های تکنولوژیکی در تصویربرداری، اسکن و محاسبات می توان کل فرآیند را ساده کرد و در نتیجه بازدیدهای کمتر در عین دقت بیشتر لازم است.
  • از آنجایی که این روش بدون برش یا بخیه انجام می شود، اختلال کمتری در بافت لثه ظریف ایجاد می شود. در نتیجه، عملیات زمان کمتری می برد.

معایب ایمپلنت دیجیتال

یکی از مشکلات اصلی ایمپلنت دیجیتال این است که اگر دندانپزشک مهارت کافی نداشته باشد و سرم به میزان مناسب به دریل نرسد یا دریل به صورت خشک عمل کند، این مسئله می‌تواند به نکروز استخوان فک منجر شود و در نتیجه، ایمپلنت با شکست مواجه شود. در این مدت نیز بیمار ممکن است درد را تجربه کند. پس بهتر است به بهترین متخصص ایمپلنت دیجیتال مراجعه کنید.

برای بیمارانی که تمام دندان‌های خود را از دست داده‌اند، این روش پیچیده‌تر است و نیازمند ساخت سرجیکال گاید بر اساس ساختار استخوان بیمار می‌باشد؛ در غیر این صورت، دقت لازم به دست نمی‌آید و در آینده ایمپلنت با شکست مواجه خواهد شد.

حتی با وجود استفاده از سرجیکال گاید، یکی از معایب ایمپلنت دیجیتال این است که پس از اتمام جراحی، در بسیاری از موارد لازم است لثه بیمار از روی استخوان جدا شده و پودر استخوان نیز استفاده شود.

بنابراین، این روش تنها به دقت در مسیر دریل کمک می‌کند، اما با توجه به هزینه‌های مربوط به این کار، ممکن است ترجیح داده شود که دندانپزشکی با تجربه‌تر برای انجام جراحی انتخاب شود که از نیاز به این روش پرهزینه جلوگیری کند.

در مواردی که از سرجیکال گاید استفاده می‌شود و فیکسچر قرار می‌گیرد، روکشی از جنس رزین یا PMMA برای مدت ۶ ماه به صورت موقت بر روی فیکسچر قرار می‌گیرد. پس از ۶ ماه، باید روکشی از جنس زیرکونیوم ساخته و جایگزین شود.

در نتیجه، در مورد هزینه‌های ایمپلنت دیجیتال می‌توان گفت که دو هزینه برای روکش پرداخت خواهد شد. در مواردی که حجم استخوان بیمار کم باشد، ابتدا بازسازی استخوان انجام شده و پس از ۴ ماه سرجیکال گاید ساخته و جراحی انجام می‌شود.

در حالی که در روش مرسوم، می‌توان در همان جلسه که بازسازی استخوان انجام می‌شود، ایمپلنت را نیز قرار داد و به این ترتیب ۴ ماه از زمان بیمار صرفه‌جویی خواهد شد.

تفاوت ایمپلنت معمولی و دیجیتال

بر خلاف پروتزهای معمولی، ایمپلنت دیجیتال دندان به هنگام خنده، عطسه، جویدن یا سرفه نمی افتند و شما را از شرمندگی نجات می دهد.

ایمپلنت‌های دیجیتال دندان می‌توانند با جلوگیری از ایجاد فشار که می‌تواند باعث جابجایی دندان‌ها شود، به نگه داشتن سایر دندان‌ها در محل مناسب‌شان کمک کند. پروتزها و بریج های ثابت به اندازه ایمپلنت های دندانی دیجیتال دوام ندارند.

در حالی که روکش ها نیاز به تعویض دارند، اما اگر به درستی از آنها مراقبت شود، ممکن است یک دهه یا بیشتر دوام بیاورند.

بیشتر بدانید: ۶ تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی

تفاوت ایمپلنت معمولی و دیجیتال

روش انجام ایمپلنت دیجیتال

در طول جرای ایمپلنت معمولی باید لثه بیمار باز شود. به همین دلیل تعداد زیادی از بیماران، جراحی ایمپلنت دیجیتال را انتخاب می کنند.

از آنجایی که تصاویر CT سه بعدی برای تایید وضعیت استخوان و محل عصب استفاده می شود، جراحی ایمپلنت به روش دیجیتال شامل یک برش کوچک است. از سوی دیگر، جراحی سنتی کاشت دندان نیاز به برش بزرگی از طول لثه تا استخوان دارد. روش کاشت دندان دیجیتال کمتر دردناک و ناخوشایند است و در نتیجه بیماران بسیار خوشحال تر هستند.

مقایسه دقت و سرعت ایمپلنت دیجیتال و سنتی

– ایمپلنت دیجیتال
این روش با بهره‌گیری از تصاویر و مدل‌های سه‌بعدی دقیق، موقعیت و زاویه مناسب ایمپلنت را به طور دقیق تعیین می‌کند. این فناوری موجب کاشت ایمپلنت با دقت بالا و حداقل تهاجم به لثه و استخوان فک می‌شود.

– ایمپلنت سنتی
در این روش، جراح بر اساس تجربه و مهارت خود موقعیت و زاویه ایمپلنت را تعیین می‌کند، که ممکن است احتمال خطا و آسیب به بافت‌های اطراف را افزایش دهد.

– سرعت اجرای ایمپلنت دیجیتال
ایمپلنت دیجیتال به طور قابل توجهی سریع‌تر از روش سنتی انجام می‌شود. در بسیاری از موارد، کاشت ایمپلنت دیجیتال در یک جلسه صورت می‌گیرد، در حالی که در روش سنتی فرآیند به دو مرحله تقسیم می‌شود: ابتدا ایمپلنت در فک قرار می‌گیرد و پس از چند ماه، روکش دندان نصب می‌شود.

– دقت ایمپلنت دیجیتال نسبت به سنتی
دقت ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند اسکن سه‌بعدی و نرم‌افزارهای کامپیوتری بیشتر از ایمپلنت سنتی است. در این روش، موقعیت و زاویه ایمپلنت با دقت بسیار بالا تعیین شده و احتمال خطا و آسیب به بافت‌های اطراف به حداقل می‌رسد.

 

بیشتر بدانید: قیمت ایمپلنت دندان

نکته پایانی

در این مطلب به ایمپلنت دیجیتال پرداختیم. همانطور که اشاره شد در این بوش به جای برش طولانی لثه از مدل و عکس برداری سه بعدی استفاده می شود که ضمن کاهش نیازی به بخیه و برش های طولانی، میزان خونریزی و همچنین زمان انتظار بهبودی را هم کاهش می دهد.

به طور کلی با به کارگیری ایمپلنت دیجیتال دیگر لازم نیست نگران جراحی ایمپلنت و حفره های ناشی از آن باشید، اما باید به طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از سلامت لثه های شما اطمینان حاصل شود. شما می توانید برای دریافت خدمات دندانپزشکی و ایمپلنت با کلینیک دکتر محمدرضا دل آرام تماس بگیرید.

پیمایش به بالا