ایمپلنت یک نوع پایه فلزی از جنس تیتانیوم است که با سلول های بدن کاملا سازگار می باشد و به عنوان جایگزین ثابت و دائمی در داخل استخوان های فک تعبیه شده و روی آن روکش قرار می گیرد.
در حال حاضربهترین و قابل اطمینان ترین روش جایگزینی برای دندان های از دست رفته و کشیده شده،ایمپلنت های دندانی هستند.
ایمپلنت ها در واقع استوانه یا مخروط هایی پیچ شکل از جنس تیتانیوم هستند که داخل دهان کار گذاشته میشوند .تیتانیوم فلزی ست که تطابق کامل با بدن دارد. بدن انسان جسم خارجی را در داخل خود قبول نمیکند و اصطلاحا آن را “پس میزند”. ولی تیتانیوم جزو موادی ست که به آن ها “زیست سازگار” میگویند وبدن آن هارا “قبول” میکند و واکنش خاصی علیه آن ها ایجاد نمیکند.در سال های اخیر،با تغییرات سطحی مولکولی و شیمیایی که در سطح برخی ایمپلنت ها انجام شده،این سازگاری به حداکثر رسیده است.
روی این استوانه تیتانیومی (که به روش جراحی داخل فک کار گذاشته میشود)روکش ها قرار میگیرند که مشابه تاج دندان طبیعی عمل میکنند. به عبارت دیگر مجموعه ی ایمپلنت و روکش روی آن تقریبا مثل ریشه و تاج دندان طبیعی خواهند بود.
در درمان ایمپلنت، مقدار کافی بافت نرم(لثه) و بافت سخت (استخوان) باید وجود داشته باشد که جراح آن را تشخیص خواهد داد. در صورت کمبود این بافت ها، روش های خاصی جهت ایجاد بافت های جدید وجود دارد(انواع پیوندها) که همزمان و یا قبل از کارگذاری ایمپلنت میبایست توسط متخصص انجام شود.
در صورت انجام درمان صحیح و توسط متخصص،میزان موفقیت درمان ایمپلنت بسیار بالا و نزدیک به صد درصد است. شکست درمان ایمپلنت دلایلی دترد که جلوتر به آن ها اشاره خواهد شد.
درمان ایمپلنت در افراد بی دندان کامل
شاید بتوان گفت که افراد بی دندان کامل بیشترین سود را از درمان ها ایمپلنت میبرند و راحتی بسیار زیادی بعد از این درمان ها احساس خواهند کرد.
درمان های ایمپلنت در این افراد به دو دسته کلی تقسیم میشود
۱-دست دندان های “متحرک” مبتنی بر ایمپلنت
۲-دندان های ثابت مشابه دندان های طبیعی
دست دندان های متحرک مبتنی بر ایمپلنت :در افرادی که تحلیل لثه و استخوان فک زیاد است و نمیخواهند برایشان پیوند انجام شود ،از چند ایمپلنت به عنوان پایه برای دست دندان استفاده میشود و دست دندان به ایمپلنت ها متصل شده بدین ترتیب محکم و سفت خواهند شد و موقع غذا خوردن صحبت کردن لق نمیخورند .و احساس راحتی زیادی حاصل خواهد شد.
تعداد ایمپلنت های لازم برای این نوع درمان حداقل دو عدد در فک پایین و چهار عدد در فک بالاست
بازسازی همه دهان با دندان های ثابت توسط ایمپلنت:در افراد کاملا بی دندان میتوان به کمک درمان ایمپلنت کل دندان ها از دست رفته را بازسازی کرد.
در این نوع درمان معمولا هشت ایمپلنت در فک بالا و شش ایمپلنت در فک پایین لازم است. البته تعداد ایمپلنت ها برحسب موارد و شرایط مختلف و تشخیص جراح ممکن است متفاوت باشد.
راحتی و قدرت جویدن تا حدود زیادی شبیه دندان های طبیعی خواهد بود.
سلام دکتر عالی است من در شهرستان ۴ واحد ایمپلنت با ۵ روکش متصل بهم گذاشتم مدت ۴ هفته است ولی فکر می کنم چیزی زیر روکشها گیر کرده مرتب به روکشها و پایه ایمپلنت زبانم را فشار می دهم علت چیست دکتر می گوید رفع می شود در فک پایین سمت راست است ایا ایمپلنتها عفونی نشده است لطفا راهنمایی کنید نگران هستم
اگر بعد از چند هفته این حالت برطرف نشد حتما باید ناحیه مذکور معاینه شود و رادیوگرافی تهیه گردد.
سلام من العان ۲۲روز پیش دندون اخر فک پایین عمل کردم وجای زخم لثه پایین سمت زبان خشک شده ومرتب زبون من زخم میکنه شده عین استخوان علتش چیه خیلی نگرانم
یه پزشک خود مراجعه کنبد.
سلام دکتر من ۳ روز پیش دندون ۵ پایین سمت چپ را کشیدم
خونریزی ندارم،درد شدیدی دارم،آنتی بیوتیک هم مصرف میکنم،با آب و نمک هم دهانم را مرتب شست و شو میدم ولی الان هم درد شدیدی دارم و هم احساس میکنم یه چیزی شبیه به گوشت اضافی داخل همون جای دندان کشیده شده به زبونم برخورد میکنه و به سختی هم فک خود را باز میکنم و زیاد هم نمیتونم حرف بزنم و انگار گلودرد هم دارم
باید به پزشک مراجعه کنم؟
سلام. بله حتما به پزشک خود مراجعه کنید.